LIONS LOPPMARKNAD  I ÅHUS

Här når du oss
Loppisen finns på Åhus industriområde, Fyrvaktargatan 1
Du når oss på Tfn: 044-2532970 eller info@ahuslions.se

Öppettider
Lions loppmarknad har öppet varje helgfri lördagsförmiddag kl. 9-13.
OBS!  Påskafton, Midsommardagen, All helgons dag och 2/1 och Trettondag jul håller vi STÄNGT.

Betalning
SWISH, KONTOKORT och KONTANTER .

Lämna på loppisen; vi tar gärna emot hela, rena och fungerande varor.
Du kan lämna varor måndagar och onsdagar kl. 9-12 samt lördagar kl. 9- 13.

Vi tar tacksamt emot alla saker som är hela och funktionsdugliga, men är mycket restriktiva när det gäller ”tjock-TV”, sängbottnar, stoppade möbler och vitvaror. Ring 044-2532970 och fråga först för säkerhets skull.

Loppisens historia
Lions i Åhus har arrangerat loppmarknader sedan 1962, året då klubben bildades. Under många år hölls marknaden – tillika festival – en gång om året i hamnen. I slutet på 1990-talet höll man till på Rönnowskolans gård och så småningom även i Åhusparken. Den sista traditionella årliga loppmarknaden arrangerades 2005.

Intaget
Vid intaget tar vår personal tacksamt emot föremål från våra generösa givare. Många besöker kontinuerligt loppmarknaden och lämnar in saker.
Vi tar gärna emot hela och rena varor!

Vi tar inte emot vitvaror, tjock-TV, uppslagsverk, äldre pocketböcker, se vidare under avd. böcker.

Har man bytesrätt? ”Köper man en pryl på Lions i Åhus ska den fungera när man kommer hem – och gärna lite längre.”

Du har bytesrätt på en vara som inte fungerar som förväntat när du kommer hem; reklamation skall göras inom en vecka från inköpstillfället.

Vi ersätter i första hand med andra loppisvaror i andra hand med tillgodohavande på motsvarande belopp. I undantagsfall med kontanter.

Utemarknaden

Cyklar och maskiner finns utomhus. Oftast är de reparerade och genomgångna, men ibland säljs de som renoveringsobjekt.
Även trädgårdsredskap, utemöbler och dynor finns här.

Elektronik, data och musik

På elektronik och data finns TV- och radioapparater, stereor, datorer, telefoner, kameror, klockor och mycket annat med teknisk prägel.

Alla varor är kontrollerade och fungerande.

El och diverse

I de två raderna med korgar längs mittgången hittar du som namnet antyder varor av olika slag sorterade efter kategorier. Här finns diverse handverktyg, bil- och eltillbehör, städutrustning och mycket mer. Även sågar, rep, spik, skruv, borr/slipmaskiner m.m. finns här

Krukor
Krukor och korgar finns i en container.

”Här hittar du krukor som är stora och krukor som är små. 

Många krukor är vita, röda, gröna och några är blå. 

Du hittar korgar så fina, 

Ja, de kan bli dina.”

Husgeråd

På husgeråd hittar du kastruller, stekgrytor, bestick, baktillbehör, brickor vågar och mycket annat som behövs i ett kök. Elektriska hushållsmaskiner är kontrollerade och fungerande.

 

Belysning
Här finns det mesta som lyser upp din tillvaro! Nytt och begagnat i alla priskategorier.

Forskningen säger att det skall finnas många ljuskällor i varje rum, dvs. mer belysning än vi tidigare har trott. Detta mår vi bra av! 

I detta skåp vid kassan finns lite finare saker

Böcker & skivor

Bokavdelningen har ett brett sortiment av böcker sorterade på ämnesområden. Dessutom finns här ett stort utbud av vinylskivor, CD och DVD, kontorsmaterial mm.  

Vi tar inte emot uppslagsverk, kurslitteratur, tidskrifter, pocketböcker (skönlitterära) utgivna före år 2000, och inbundna romaner utgivna före år 2010. 

Sportavdelningen 

Sortimentet på sportavdelningen varierar med årstiderna och under sommarhalvåret hittar du t.ex. golfutrustning, olika slags racketar, lek-, spel- och badredskap mm. Under vinterhalvåret dominerar utrustning för vintersport som skridskor, skidhjälmar, ryggskydd mm. Även den hästintresserade kan hitta fynd här.

Möbler

På möbelavdelningen finns diverse möbler som stolar soffor hyllor mm.
och även en hörna med mattor. Allt av skilda årgångar och skiftande kvalitet.

Leksaker

Det breda sortimentet av leksaker och barnböcker är sorterat efter intresse och ålder. Tekniska leksaker är genomgångna och fungerande. En del av vårt sortiment varierar med årstiderna.  

Tavlor
Tavlor, ramar och speglar finns på ytterligare en avdelning på andra plan.

Glas och porslin.

Behöver du en hel servis, tallrikar, en vas eller bara några trevliga glas ska du gå till ”Glas och porslin”. Där finns också den så kallade ”Småplockhyllan”, som innehåller mindre prydnadssaker.

Textilavdelningen

På andra våningen hittar du vår textilavdelning. Här kan du fynda bland dam-, herr- och barnkläder. Hit räknas även vår avdelning med skor, sängkläder, en hörna med smycken, gardiner och sybehör. Även väskor, stora som små, finns här. Det som du köper här paketeras och betalas på direkt på textilavdelningen.

E-post:   info@ahuslions.se

Bankgiro:  389-8707

Swish:  123 091 01 41

Lions Club Åhus

Torget 23

296 31 Åhus